Kransekage

  • 500 g mandler
  • 500 g flormelis
  • 4 æg
  • 1 tsk mandelekstrakt

Fremgangsmåde:

  1. Del æggene, så du kun har æggehviden tilbage.
  2. Blend/hak mandlerne til de bliver helt fine og næsten som mel.
  3. Rør nu mandelmel, flormelis, mandelekstrakt og æggehvider sammen
  4. Kom dejen i køleskabet i mindst 3 timer eller gerne henover natten.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Smør formene med lidt olie og drys lidt rasp i formene så kransekagen ikke sidder fast. 
  7. Sprøjt 18 “stænger” i følgende længder fra 15 cm til 49 cm med 2 cm forskel.
  8. Læg stængerne i formen og samle enderne.
  9. Lav en lille “kugle” til toppen.
  10. Bag i ovnen i 8-10 eller indtil kransekagen er gyldenbrun.
  11. Tag kransekagen ud af ovnen og lad den afkøle på en rist.

Pynt

  • 3 æg
  • 600 flormelis
  1. Pisk æggehviderne til de er luftige.
  2. Tilføj flormelisen lidt af gangen indtil den har den rette konsistens.
  3. Sprøjt et zig-zag mønster på kransekageringene og placer ringene ovenpå hinanden indtil “kugle” kommes på toppen.
  4. Sørg for at samle ringene imens glasuren stadig er klistre så det kan holde tårnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *