Gulerodskage til 6-8 personer

Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir, og bred hasselnødderne ud i et jævnt lag. Sæt dem i ovnen, og lad dem riste i ca. 10 minutter. Se derefter til dem. De skal begynde at dufte og udskille olie, således at hinderneløsner sig – når de har gjort det, er nødderne klar. Tag pladen ud af ovnen, og afkøl nødderne. 
Gnid de afkølede nødder mellem hænderne for at løsne hinderne. Gå så udenfor, og pust til nødderne, så hinderne flyver væk. Gå inden for igen, og hak nødderne groft.

Ovnen skal nu instilles på 175 grader varmluft. Sørg for at formen er smut med smør og drysset med rigeligt sukker.

Pisk smør og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt. Del æggene I blommer og hvider – hviderne skal du stille til side til lidt senere. Kom så æggeblommerne i smørblandingen – en ad gangen. Kom derefter de revne gulerødder og mandelmel i. Sigt hvedemel, bagepulver og kanel sammen, og sigt det I dejen. Vend det hele rundt sammen med de hakkede hasselnødder og rosinerne.

Pisk æggehviderne halvstive – bare så de begynder at lave toppe. Kom resten af sukkeret i, og pisk dem stive og blanke. Vend først lidt af hviderne i dejen – her kan du være ganske hårdhændet – og vend så forsigtigt resten i, så du fåren god og luftig dej.

Kom dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 75 minutter, til rå dej ikke længere hænger fast på en kniv, der stikkesind i midten af kagen og trækkes ud.

Server kagen let eller helt afkølet, gerne med flødeostglasur på toppen.

Flødeostglasur

265 g flødeost

75 g blødtusaltetsmør

150 g flormelis

Rør flødeosten til en glasur sammen med smør og flormelis, og smør den på gulerodskagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.