Kaffe på den italienske måde

Nyd din kaffe som millioner af italienere har gjort de sidste 100 år

Der er ingen tvivl om at mange italieneres yndlingsmetode at lave kaffe på, er den gamle klassiske espressokande fra Bialetti! Resultatet er en intens, afrundet kop espresso hver eneste gang. Med tiden er der kommet mange forskellige måder at brygge de gyldne dråber på, vil du alligevel finde den velkendte Moka-kande i de fleste italienske hjem. I nogle tilfælde vil du endda se, at selvom de har kander, der ikke bliver brugt længere, pynter de stadig på en af køkkenhylderne, hvor de nærmest fortæller en historie om et morgenritual.

Hvordan er det så man laver kaffen? Hvilken kaffe skal man bruge? Find svarene omkring din Moka nedenfor

Lad os starte med hvordan du brygger kaffen:

  1. Kom vand i bunden til omkring ventilen på siden af bunden.
  2. Kom nu tragten i bunden og fyld med fint friskkværnet kaffe.
  3. Skru nu toppen på og placer på dit komfur eller henover et bål hvor kanden står stabilt.

 

Lidt ekstra tips:
I tilfælde af at der er et for højt tryk i kanden, vil ventilen åbne og lader derved trykket ud her så du ikke behøver være bange for om kanden eksploderer

Du kan justere smagen af kaffen på følgende måder:

  • Alle kaffebønner smager forskelligt, så det vil altid være den første 
  • Jo finere kaffen er kværnet desto mere smag og aroma bliver der ekstraheret fra kaffen
  • Du kan også “pakke” kaffen ved brug af en tamper, jo tættere kaffen “”pakkes” desto længere tid tager det for kaffen at komme gennem kaffen og derfor bliver der på denne måde ekstraheret mere smag og aroma.

Find udvalget af de originale Moka Espressokander fra Bialetti her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.