- 500 g mandler
- 500 g flormelis
- 4 æg
- 1 tsk mandelekstrakt
Fremgangsmåde:
- Del æggene, så du kun har æggehviden tilbage.
- Blend/hak mandlerne til de bliver helt fine og næsten som mel.
- Rør nu mandelmel, flormelis, mandelekstrakt og æggehvider sammen
- Kom dejen i køleskabet i mindst 3 timer eller gerne henover natten.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør formene med lidt olie og drys lidt rasp i formene så kransekagen ikke sidder fast.
- Sprøjt 18 “stænger” i følgende længder fra 15 cm til 49 cm med 2 cm forskel.
- Læg stængerne i formen og samle enderne.
- Lav en lille “kugle” til toppen.
- Bag i ovnen i 8-10 eller indtil kransekagen er gyldenbrun.
- Tag kransekagen ud af ovnen og lad den afkøle på en rist.
Pynt
- 3 æg
- 600 flormelis
- Pisk æggehviderne til de er luftige.
- Tilføj flormelisen lidt af gangen indtil den har den rette konsistens.
- Sprøjt et zig-zag mønster på kransekageringene og placer ringene ovenpå hinanden indtil “kugle” kommes på toppen.
- Sørg for at samle ringene imens glasuren stadig er klistre så det kan holde tårnet.