Brombær kanel syltetøj

You are currently viewing Brombær kanel syltetøj
Brombær-kanel-syltetøj.
Prøv en lækker opskrift brombærmarmelade med kanel. Carls Køkken har alt du skal bruge til at sylte, henkoge og opbevare.

Opskrift på brombærsyltetøj med kanel

Er der noget bedre end hjemmelavet syltetøj? Prøv en lækker opskrift på brombærsyltetøj med kanel. Den passer perfekt til pandekager eller på en lun bolle med ost.

Det skal du bruge

Udstyr
  • Sigte.
  • Glas som kan indeholde svarende til 660 ml.
  • Tang til sylteglas.
  • Vægt.
  • Evt. Gelestativ og gelepose.
Ingredienser
  • 300 gram brombær
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk kanel
 
Prøv en lækker opskrift brombærmarmelade med kanel. Carls Køkken har alt du skal bruge til at sylte, henkoge og opbevare.

Sådan gør du

Forbered glas
  1. Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
  2. Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
  3. Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
  4. Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
  5. Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
  6. Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.
Brombærsyltetøj
  1. Læg alle brombærrene i en sigte og skyl dem under koldt vand.
  2. Bland sukker og kanel i en lille skål.
  3. Kog brombærrene i 5 minutter og strø derefter sukker og kanel henover.
  4. Derefter skal det hele koge i 10 minutter ved middel varme.
  5. Lad blandingen køle af i 15-20 minutter og hæld derefter syltetøjet på weckglas.

 

Tip: Hvis du ønsker en syltetøj uden bær, kan du enten hælde det gennem en sigte eller bruge et gelestativ med klæde hvis den skal være helt fri for frugtrester.

Skriv et svar