Opskrift på brombærsyltetøj med kanel
Er der noget bedre end hjemmelavet syltetøj? Prøv en lækker opskrift på brombærsyltetøj med kanel. Den passer perfekt til pandekager eller på en lun bolle med ost.
Det skal du bruge
Udstyr
- Sigte.
- Glas som kan indeholde svarende til 660 ml.
- Tang til sylteglas.
- Vægt.
- Evt. Gelestativ og gelepose.
Ingredienser
- 300 gram brombær
- 150 gram sukker
- 1 tsk kanel
Sådan gør du
Forbered glas
- Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
- Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
- Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
- Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
- Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
- Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.
Brombærsyltetøj
- Læg alle brombærrene i en sigte og skyl dem under koldt vand.
- Bland sukker og kanel i en lille skål.
- Kog brombærrene i 5 minutter og strø derefter sukker og kanel henover.
- Derefter skal det hele koge i 10 minutter ved middel varme.
- Lad blandingen køle af i 15-20 minutter og hæld derefter syltetøjet på weckglas.