Opskrift på hjemmelavet chilimarmelade
Kan du lide at maden liiige er lidt ekstra stærk? 🌶️ Prøv en hjemmelavet chilimarmelade, der kan give dine retter et lille ekstra spark.
Ingredienser
- 300 gram økologisk frisk chili
- 300 gram sukker
- 50 ml vand
- Geleringspulver
- Atamon til glas
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Forbered glas
- Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
- Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
- Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
- Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
- Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
- Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.
Chilimarmeladen
- Vask chilien og fjern kernerne.
- Chilien skal nu hakkes fint.
- Kom nu chili, sukker og vand i en gryde og kog indtil sukkeret er smeltet og chilien er blevet mør.
- Tilsæt nu geleringspulveret for at få den rette konsistens.
- Marmeladen kommes derefter på de rene glas.