Chilimarmelade

You are currently viewing Chilimarmelade
Prøv en lækker opskrift på chilimarmelade. Carls Køkken har alt du skal bruge til at sylte, henkoge og opbevare.

Opskrift på hjemmelavet chilimarmelade

Kan du lide at maden liiige er lidt ekstra stærk? 🌶️ Prøv en hjemmelavet chilimarmelade, der kan give dine retter et lille ekstra spark.

Ingredienser

  • 300 gram økologisk frisk chili
  • 300 gram sukker
  • 50 ml vand
  • Geleringspulver
  • Atamon til glas
Prøv en lækker opskrift på chilimarmelade. Carls Køkken har alt du skal bruge til at sylte, henkoge og opbevare,

Fremgangsmåde

Forbered glas
  1. Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
  2. Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
  3. Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
  4. Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
  5. Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
  6. Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.
 
Chilimarmeladen
  1. Vask chilien og fjern kernerne.
  2. Chilien skal nu hakkes fint.
  3. Kom nu chili, sukker og vand i en gryde og kog indtil sukkeret er smeltet og chilien er blevet mør.
  4. Tilsæt nu geleringspulveret for at få den rette konsistens.
  5. Marmeladen kommes derefter på de rene glas.

Du kan finde køkkenudstyret her:

Skriv et svar