Carls Køkken hjælper dig godt på vej med madlavningen og bagningen

Opskrift på Carls saftige gulerodskage

Gulerodskagen er en klassiker hos mange danskere. Den er nem at bage, den er saftig og den smager himmelsk. Den kan endda holde sig i flere dage og stadig være lækker. Hér får du opskriften på Carls version af den klassiske gulerodskage.

Den er krydret, saftig og sød som sådan en skal være. Du kan altid tilføje flere krydderier såsom nelliker eller andre varme krydderier.

Opskriften er til 6-8 mennesker.

Det skal du bruge:

Ingredienser til gulerodskagen:

  • 130 g mandelmel
  • 130 g smør
  • 35 g hvedemel
  • 165 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 mellemstore æg
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 130 g revet gulerod
  • 50 g hasselnødder (kan udelades eller erstattes af af valnødder)
  • 35 g rosiner (kan udelades)
 
 

Flødeostglasur:

  • 265 g flødeost
  • 75 g blødt, usaltet smør
  • 150 g flormelis

Køkkenudstyr, du skal bruge:

  • Rivejern
  • Røreskål
  • Piskeris
  • Dejskraber
  • Bageform
  • Bagepapir
  • Nøddehakker
gulerodskage

Fremgangsmåde

Forbered hasselnødderne:

Start med at forvarme ovnen til 180 grader varmluft

  1. Beklæd en bageplade med bagepapir, og bred hasselnødderne ud i et jævnt lag.
  2. Sæt dem i ovnen, og lad dem riste i ca. 10 minutter. Se derefter til dem.
  3. Når begynde rat dufte og udskille olie og hinderne løsner sig, er de klar.
  4. Tag pladen ud af ovnen og lad nødderne køle af.
  5. Indstil derefter ovnen til 175 grader varmluft.
  6. Gnid de afkølede nødder mellem hænderne for at løsne hinderne. Du kan bare puste til hinderne derefter, så de ryger af. Eventuelt kan du lave det trick udenfor.

Nu til kagen:

  1. Pisk smør og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt.
  2. Del æggene I blommer og hvider – hviderne skal du stille til side til lidt senere.
  3. Pisk så æggeblommerne i smørblandingen – en ad gangen.
  4. Vend derefter de revne gulerødder og mandelmel i.
  5. Sigt hvedemel, bagepulver, kardemomme og kanel sammen, og sigt det I dejen
  6.  Vend det hele rundt sammen med de hakkede hasselnødder og rosinerne.
  7. Pisk æggehviderne halvstive – bare så de begynder at lave toppe.
  8. Kom resten af sukkeret i i æggehviderne, og pisk dem stive og blanke. Vend først lidt af hvide/sukker-massen i dejen – her kan du være lidt hårdhændet og vend så forsigtigt resten i, så du får en god og luftig dej.
  9. Kom dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 75 minutter
  10. Tjek gerne efter med en strikkepind eller kniv ved at stikke den i midten af kagen. Kagen er færdig, hvis der ikke sidder rester af rå dig tilbage.
  11. Rør flødeosten til en glasur sammen med smør og flormelis, og smør den på gulerodskagen når den er nogenlunde afkølet.

 

Tips til ekstra topping:
  • Hakkede, ristede hasselnødder strøet på glasuren
  • Karamelliserede valnødder eller hasselnødder:
    • Smelt 5 gram smør på en pande
    • Tilføj 3 spsk sukker og lad det smelte med sukkeret
    • Tilføj to håndfulde hakkede nødder
    •  Vend nødderne i det smeltede sukker indtil de her helt dækket og har fået godt med varme
    • Tag panden af varmen og spred nøddeblandingen på et stykke bagepapir på en rist og lad dem køle af
    • Når massen er helt kold kan du knuse den i ønskede stykker og strø ud over glasuren på kagen
 

God fornøjelse og velbekomme 🥄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.