Opskrift på Miso Ramen med og Aji-Tamago

Carls Køkken elsker at inspirere med gode opskrifter og tips i køkkenet. Find køkkenudstyr, kogebøger og servering til ramen.

Opskrift på miso-ramen med Aji-Tamago

Prøv en nem og lækker opskrift på miso-ramen med sojamarinerede æg. Den perfekte nudelsuppe, når det er koldt og efterårsagtigt.

Elsker du også ramen? I løbet af de seneste år, er ramen blevet en populær ret i Danmark. Retten stammer originalt fra Kina, men blev hurtigt adopteret af det japanske køkken. Her er den blevet videreudviklet og er en af de mest populære take-away-muligheder i Japan. I Danmark er der efterhånden poppet mange spisesteder op, der serverer ramen og det er ikke overraskende.

Ramen er en helt igennem fantastisk comfort food. Det er mættende, fuld af smag og kan laves med alverdens fyld så du kan lave lige præcis din yndlingskombination af topping. Desuden kan du både lave ramen med kød, som vegetar eller helt vegansk.

Heldigvis er ramen ikke så kompliceret, som det kan lyde. Prøv den lækre opskrift på miso ramen med Aji-Tamago 👇

Ingredienser

Til 2 personer:

  • 1 løg (finthakket)
  • 2 hvidløg (revet eller presset)
  • 20 g frisk revet ingefær
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk Black pepper sauce (alternativt kan du bruge østers sauce)
  • 3 spsk madlavnings-sake
  • 3 spsk Hon Mirin (Sød risvin)
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk lys miso
  • 1 spsk sukker eller Sukrin
  • 1 liter Dashi fond (5 g tørret vægt i brev)
  • 2 stk forårsløg
  • 1 spsk lys eller mørk sesam
  • 2 æg
  • 200 g hakket svinekød 10-12% (kan erstattes med svampe eller tofu)
  • 200 g tørrede eller friske Ramen nudler.

Køkkenudstyr

  • Lille kasserolle til æg
  • Stor kasserolle til ramen
  • Ramenske
  • Ramenskål
  • Nudelsi (hvis du vil lave dine egne nudler)
Carls Køkken elsker at inspirere med gode opskrifter og tips i køkkenet. Find køkkenudstyr, kogebøger og servering til ramen.

Fremgangsmåde

Start med Aji-Tamago – de sojamarinerede æg (de tager lidt over en time)

  • Kog æggene til de er blødkogte eller smilende ca. 7-8 min fra de kommer i kogende vand.
  • Hæld det kogende vand fra og skyl med det samme æggene under kold vand.
  • Pil æggene.
  • Bland 4 spsk soja, 4 spsk mirin og 2 spsk sake med 50 ml vand i en lille beholder og kom de pillede æg ned i marinaden.
  • Æggene skal marinere i minimum 1 time og gerne længere.

Miso-ramen

  1. Varm sesamolien op i en stor gryde. 
  2. Tilsæt hvidløg, finthakket løg og ingefær. 
  3. Steg i ca. 5 min. 
  4. Tilsæt hakket svinekød, tofu eller svampe og krydr med salt og peber.
  5. Tag det hele op af gryden og fyld gryden med en liter vand.
  6. Bland dashi-pulveret med det kogende vand i gryden.
  7. Tilsæt Black pepper sauce, sake, hon mirin, soja, miso og sukker op til din fond. 
  8. Lad simre i ca. 10 min. 
  9. Smag til med evt. mere hon mirin, sake eller soja alt efter din smag.
  10. Skær forårsløg i tynde skiver og kom dem i koldt vand indtil de skal bruges. 
  11. Brug gerne flere slags topping til din ramen, f.eks. Bønnespire, bambus, pak choi, enoki-svampe eller de grøntsager, du foretrækker. 
  12. Kog ramennudlerne al dente.
  13. Læg nudler i to ramenskåle, hæld derefter suppen over nudlerne og slut af med svinekødet, ramenæg, forårsløg og sesam.

Velbekomme

Du kan finde køkkenudstyret her:

Skriv et svar