Brunkager

Opskriften til brunkager

  • 150 gram smør
  • 200 g lys sirup
  • 125 gram sukker
  • 10 gram kanel
  • 3 gram stødt nelike
  • 7 gram allehånde
  • 8 gram potaske
  • 1 spsk lunkent vand
  • 750 gram hvedemel

 

  1. Smelt smør, sirup og sukker i en stor gryde uden at det koger.
  2. Rør nu blandingen sammen med, kanel, allehånde og nellike i en stor skål indtil blandingen er under 30 grader.
  3. Opløs potasken i vandet og bland det sammen med resten.
  4. Rør nu melet i lidt af gangen indtil dejen bliver til en ensartet masse.
  5. Rul dejen ud og udstik kagerne i forskellige former.
  6. Kagerne skal bages ved 175 grader i ca. 7 min

 

Find et hav af forskellige kageudstikkere ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *