Laguiole en Aubrac
-
- Laguiole en Aubrac
Laguiole en Aubrac steakkniv horn/Point de Corne
- kr.699,00
- Håndlavet steakkniv fra Laguiole en Aubrac Blad lavet af Svensk 12C27 Sandvik stål Fast blad Håndtag af kohorn Håndtaget er lavet i et naturligt materiale og en del af charmen er at udseendet kan variere. Længde blad: 11 cm Længde håndtag: 12 cm Total længde: 23,5 cm Couteau à steak Point de Corne
- Tilføj til kurv
-
- Laguiole en Aubrac
Laguiole en Aubrac steakkniv ibenholt
- kr.699,00
- Håndlavede steakkniv fra Laguiole en Aubrac Blad lavet af Svensk 12C27 Sandvik stål Fast blad Ibenholt håndtag Håndtaget er lavet i et naturligt materiale og en del af charmen er at udseendet kan variere. Længde blad: 11 cm Længde håndtag: 12 cm Total længde: 23,5 cm Couteau à steak Ebène
- Tilføj til kurv
-
- Laguiole en Aubrac
Laguiole en Aubrac steakkniv valnød
- kr.699,00
- Håndlavede steakkniv fra Laguiole en Aubrac Blad lavet af Svensk 12C27 Sandvik stål Fast blad Valnød håndtag Håndtaget er lavet i et naturligt materiale og en del af charmen er at udseendet kan variere. Længde blad: 11 cm Længde håndtag: 12 cm Total længde: 23,5 cm Couteau à steak Noyer
- Tilføj til kurv
Laguiole en Aubrac
Laguiole en Aubrac er en historie om de originale Laguiole knive der går næsten 200 år tilbage. Kniven der oprindeligt var en foldekniv der blev brugt til at tage med på arbejde i marken. Det var datidens schweizerkniv, den blev brugt til at skære snor, træ og frokosten når den skulle nydes på en bakke i det franske område Aveyron omkring Laguiole. På den ene side af kniven kan du se et kors der bliver dannet af små nitter, kniven kunne således nemt sættes i et stykke træ så du kunne bede en bøn.
Laguiole ligger omkring 200 km syd for Thiers hvor 70 % af alle Franske knive bliver produceret. Herfra kender vi f.eks. K Sabatier hvis historie også går over 200 år tilbage. Indflydelse fra Thiers gjorde at knive blev brugt rundt omkring i Frankrig på restauranter og barer. Derfra udsprang de kendte proptrækkere og franske steakknive med efterspørgslen fra Paris. Det franske bestik til restauranterne blev produceret så de ikke kunne foldes, men med det samme elegante design.
Den lille by med lidt over 1.000 indbyggere har en stolt tradition for det gode håndværk med de bedste materialer.
Stålet er lavet af Svensk 12C27 Sandvik stål. Stålet at hårdt så det kan holde sig skarpt i lang tid uden at blive sløvt.
Håndtaget kan fås i mange forskellige materialer men er ofte lavet af ædeltræ fra europa eller mere eksotisk træ fra asien. Det franske bestik bliver også lavet af f.eks. horn fra lokale bøfler.
Dekorationen i ryggen af kniven er håndgraveret og kan variere alt efter hvem der har lavet og samlet steakkniven.
Er det en bi eller en flue?
Det er et godt spørgsmål. De første oprindelig foldeknive havde ingen af delene da det først er noget der er kommet til senere hen. Insektet på Laguiole knivene kom først efter anden verdenskrig så over 100 år efter de første foldeknive blev smedet i Laguiole.