Hævekurv 30 cm

Hævekurv på 30 cm i diameter

Beregnet til 2000 g. dej.

kr.189,00

På lager

Yderligere information

Vægt 0,00 kg
Størrelse 0,00 × 0,00 × 0,00 cm

Rund hævekurv på 30 cm til 2000 g. dej

Hvis du er vild med surdejsbrød, er det ren lykke at kunne bage det selv. Med en hævekurv i ratan opnår du et godt resultat.

Hævekurven holder på dejen mens den hæver, så du opnår en jævn hævning og brødet fremstår fast når det er klar til bagning. Samtidig tillader hævekurven også at brødet kan ånde, så der ikke opstår kondens og fugt.

Hævekurven på 30 cm kan indeholde 2000 g. dej og efterlader et fint aftryk på brødet.

 

Sådan bruger du hævekurven

Inden brug skal kurven smøres med en neutral madolie. Derefter skal den drysses med mel (gerne en grov mel eller en blanding mellem grov mel og rismel). Du kan også bruge et klæde, der passer til formen. Hvis du bruger klædet skal du ikke smøre hævekurven med olie, men drys gerne klædet med mel så du undgår at dejen hænger ved.

Når dejen er klar til hævning, lægger du det i hævekurven og stiller det til hævning efter anvisninger i den opskrift, du følger. Når brødet har hævet, skal du vende hævekurven forsigtigt på hovedet, så den færdighævede dej roligt dumper ud på din opvarmede bagesten eller i din støbejernsgryde og så er du klar til at bage.

Rengøring og vedligeholdelse

Efter brug skal hævekurven tørre lidt og børstes med en stiv børste for at fjerne dejresterne. Du kan også en gang i mellem skylle den i rent vand og tørre den i ovnen ved 125 grader i 20 minutter.

Derimod skal du børste den ren med en stiv børste. Hvis du vil sikre dig at den holder sig ren, kan du benytte et klæde til hævekurv som kan vaskes ved 40-60 grader efter brug.