Find godt køkkenudstyr som gryder stegepander og knive når du skal flytte hjememfra

Find det bedste køkkenudstyr til dit første køkken

Står du overfor at flytte hjemmefra for første gang?

Man kan let købe sig fattig i køkkenudstyr, og det kan være svært at holde igen. Det er en fornøjelse at købe nyt køkkengrej og især hvis det oven i købet er godt. Du behøver dog ikke bruge hele opsparingen og fylde køkkenet med køkkengrejaf alverdens beskaffenhed.

Hvis du går strategisk til værks og sørger for at finde noget, der holder længe og passer til dine behov, kan du spare penge i det lange løb. Du kan sagtens nøjes med nogle ret basale ting til en begyndelse og derefter tilkøbe det mere specielle udstyr.

Køkkenudstyr kommer i mange prisklasser og dermed også i varierende kvalitet. Det er vigtigt, at du forholder dig til hvilket materiale, dit køkkenudstyr er lavet af så du ved, hvordan du skal passe på det. Hvis du køber noget ordentligt og tager dig godt af det

En kniv er et nødvendigt værktøj i ethvert køkken. Når du vælger en kniv, skal du først og fremmest tænke over, hvad dine behov er. 

Fremfor at købe en hel masse forskellige, kan du i begyndelsen nøjes med et par få gode knive.

Hvis du for eksempel køber en kokkekniv, en mindre urtekniv og en brødkniv, har du faktisk alt, du skal bruge.

Gryder og kasseroller

Det kan være rart at have 2-3 gryder i forskellige størrelser.

Det kan for eksempel være en større gryde til simreretter, en mellemstørrelse til eksempelvis pasta og en helt lille kasserolle.

En mindre gryde kræver mindre energi og er derfor god hvis du kun skal koge en lille smule.  Den helt lille Yukihira kasserolle er for eksempel perfekt til det.

Stegepander

En stegepande er et must. Du behøver i virkeligheden bare en enkelt.

Gå gerne efter en mellemstørrelse på 24-28 cm hvis du vil have en, der både er god til pandekager, et par gode bøffer eller en lækker omgang risotto.

Hvis du vil have en ekstra, kan det være rart med en mindre pande på 18-20 cm som er god til et spejlæg.

De ting, du først ved du mangler, når du skal bruge dem

Man kan hurtigt blive overrasket, når man står midt i madlavningen og finder ud af, at man mangler en dåseåbner eller et målebæger.

Og som bekendt skal man aldrig gå ned på udstyr (selvom man sagtens kan begrænse mængden af det).