Opskrift på hjemmelavet jordbærsyltetøj
Når haven bugner af friske bær, er det med at få dem brugt. Derfor er det fantastisk at kunne lave sit eget syltetøj, så bærrene ikke går til spilde. Prøv denne opskrift på en klassisk jordbærsyltetøj.
Ingredienser
- 600 gram jordbær
- 450 gram sukker
- Saft fra 2 citroner
- Atamon til sterilisering
Det skal du bruge
- Sigte
- Gryde
- Citronpresser
- Stilkfjerner
- Køkkenvægt
- Glas til opbevaring
- Tang til glas
- Tragt
- Evt. stativ og gelepose
Sådan gør du
Forbered glas
- Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
- Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
- Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
- Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
- Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
- Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.
Syltetøj
- Fjern stilkene fra jordbærrene og læg dem i en sigte.
- Rens jordbærrene under rindende koldt vand og ryst forsigtigt sigten nogle gange så alle bærrene bliver skyllet.
- Lad jordbærrene dryppe af mens du presser saften fra 2 citroner.
- Kom derefter jordbærrene i en gryde sammen med sukker og citronsaft.
- Sæt gryden på komfuret og tænd komfuret på svag varme indtil sukkeret er opløst.
- Bring derefter blandingen i kog mens du rører rundt. Lad blandingen koge i 6 minutter mens du rører og tag den derefter af varmen.
- Tag gryden af blusset og lad syltetøjet stå og køle i gryden i minimum 20 minutter.
- Hæld syltetøjet på de rene, steriliserede glas gennem en tragt.
Tip: Hvis du ønsker en syltetøj uden bær, kan du enten hælde det gennem en sigte eller bruge et gelestativ med klæde hvis den skal være helt fri for frugtrester.
Stil syltetøjet i køleskabet og nyd den, når det passer dig på friskbagt brød, i kager og desserter eller sammen med pandekager.