Hævekurv 18 cm

Lille hævekurv på 18 cm i diameter.
Hævekurven kan indeholde 500 g. dej.

kr.99,50

Ikke på lager

Yderligere information

Hvis du er vild med surdejsbrød, er det ren lykke at kunne bage det selv. En hævekurv er næsten uundværlig, når surdejsbrødet skal ligge til hævning.

Hævekurven holder på dejen mens den hæver, så du opnår en jævn hævning og brødet fremstår fast når det er klar til bagning. Samtidig tillader den også at brødet kan ånde, så der ikke opstår kondens og fugt. Den efterlader også et fint aftryk på brødet, så det får et flot mønster.

Den runde hævekurv på 18 cm i diameter kan indeholde 500 g. dej.

Sådan bruger du hævekurven

Inden brug skal kurven smøres med en neutral madolie. Derefter skal den drysses med mel (gerne en grov mel eller en blanding mellem grov mel og rismel). Du kan også bruge et klæde, der passer til formen. Hvis du bruger klædet skal du ikke smøre hævekurven med olie, men drys gerne klædet med mel så du undgår at dejen hænger ved.

Når dejen er klar til hævning, lægger du det i hævekurven og stiller det til hævning efter anvisninger i den opskrift, du følger. Når brødet har hævet, skal du vende hævekurven forsigtigt på hovedet, så den færdighævede dej roligt dumper ud på din opvarmede bagesten eller i din støbejernsgryde og så er du klar til at bage.

Rengøring og vedligeholdelse

Efter brug skal hævekurven tørre lidt og børstes med en stiv børste for at fjerne dejresterne. Du kan også en gang i mellem skylle den i rent vand og tørre den i ovnen ved 125 grader i 20 minutter.

Derimod skal du børste den ren med en stiv børste. Hvis du vil sikre dig at den holder sig ren, kan du benytte et klæde til hævekurv som kan vaskes ved 40-60 grader efter brug.