![](https://i0.wp.com/staging.carlskoekken.dk/wp-content/uploads/2019/02/collection-attachment2F2bf4ed68-274c-4b16-a2e6-882e66bb907c2F892Fattachments2F87f14494c1f37687a52689bc00ff2af7Gnocchitomatsovs.jpg?fit=1024%2C768)
Det er super nemt at lave en god portion gnocchi og du skal ikke bruge særlig mange ingredienser.
Først skal du bruge kartofler der er melede i det og ikke så lidt vandede som muligt.
Opskriften passer cirka til 2 personer.
- 350 gram kartofler
- 1 æggeblomme
- 90 gram hvedemel
- Salt
- Olivenolie
- Smør
![](http://carlskoekken.dk/wp-content/uploads/2019/02/page-attachment2F2bf4ed68-274c-4b16-a2e6-882e66bb907c2F26166a27-380b-11e8-a288-0a6afe88c81b2Fattachments2F6fd625bafa4ed039e50cac6e04555f4eGnocchibræt-768x1024.jpg)
![](http://carlskoekken.dk/wp-content/uploads/2019/02/collection-attachment2F2bf4ed68-274c-4b16-a2e6-882e66bb907c2F892Fattachments2F09518d4d17459ee994694abd2f37b305Gnocchi-768x1024.jpg)
- Kog kartoflerne indtil de er kogte, dog uden at stikke for meget i dem, da de så vil absorbere mere vand.
- Når kartoflerne er kogt skal de pilles så skrællen ikke kommer med i kartoffelmosen.
- Mos nu kartoflerne og tilføj mel, æggeblommer, olivenolie og salt. (juster hvor meget mel du bruger for at få den rette konsistens på “dejen”.
- Rul nu dejen ud i små lange pølser der skal skæres i en længde af 2-3 cm.
- Pølserne skal trykkes let ned af gnocchibrættet, så de får riller i dejen.
- Kog gnocchierne i saltet vand. (De er færdige når de flyder til tops)
- Herefter kan du vælge at stege dem kort på en pande med smør, for at give dem lid ekstra smag.