Hjemmelavede gnocchi

You are currently viewing Hjemmelavede gnocchi

Det er super nemt at lave en god portion gnocchi og du skal ikke bruge særlig mange ingredienser.
Først skal du bruge kartofler der er melede i det og ikke så lidt vandede som muligt.

Opskriften passer cirka til 2 personer.

  • 350 gram kartofler
  • 1 æggeblomme
  • 90 gram hvedemel
  • Salt
  • Olivenolie
  • Smør
  1. Kog kartoflerne indtil de er kogte, dog uden at stikke for meget i dem, da de så vil absorbere mere vand.
  2. Når kartoflerne er kogt skal de pilles så skrællen ikke kommer med i kartoffelmosen.
  3. Mos nu kartoflerne og tilføj mel, æggeblommer, olivenolie og salt. (juster hvor meget mel du bruger for at få den rette konsistens på “dejen”.
  4. Rul nu dejen ud i små lange pølser der skal skæres i en længde af 2-3 cm.
  5. Pølserne skal trykkes let ned af gnocchibrættet, så de får riller i dejen.
  6. Kog gnocchierne i saltet vand. (De er færdige når de flyder til tops)
  7. Herefter kan du vælge at stege dem kort på en pande med smør, for at give dem lid ekstra smag.

Skriv et svar