Opskrift på syltede rødløg

You are currently viewing Opskrift på syltede rødløg
Carls Køkken har weck glas i mange forskellige størrelser. Prøv lækre sylteopskrifter og opbevar din mad flot med weck-glas.

Opskrift på syltede rødløg

Syltede rødløg er en perfekt sur/sød-kombination som giver salater, burgere eller hotdogs et lækkert twist. De er nemme at lave og ser oven i købet flotte ud med deres pink farve.

Det bedste tilbehør til din mad. Prøv opskriften på syltede rødløg. Den er en nem, hurtig og velsmagende.

Syltede rødløg er superlækre. De er en perfekt kombination af søde, sure, krydrede og salte. De kan bruge dem som tilbehør til en salat, oven på en mad eller i en burger eller sandwich. Udover at være enormt lækre, er de også smukke. Farven fra løgene trænger helt igennem, når de bliver syltet, og derfor fremstår de helt pink.
 
I stedet for at smide dine løg ud, når de bliver lidt kedelige, kan du derfor sylte dem og nyde godt af dem i længere tid. Opskriften her er relativt simpel, men du skal ikke være nervøs for at tilføje krydderier eller eventuelt sylte dem sammen med noget andet, såsom gulerødder eller kål.
 

Den bedste forudsætning for et godt resultat er at være godt forberedt. Det bliver du blandt andet ved at sikre dig, du har det nødvendige køkkenudstyr til at komme igennem opskriften. Denne opskrift er relativt nem, og den kræver helt almindelige køkkenredskaber som de fleste har derhjemme.

Husk at dine glas skal være rene, inden du fylder rødløg eller andre syltede sager på dem. Det gør nemlig at dine syltesager kan holde i længere tid, fordi de ikke bliver mugne eller rådne.

Køkkenudstyr

  • Kasserolle
  • Kniv
  • Skærebræt
  • Decilitermål
  • Sylteglastang
  • Sylteglas
Carls opskrift på syltede rødløg. Syltede rødløg er skønne i salater og til mad. Køkkenudstyret kan købes hos Carls Køkken.

Opskriften

Ingredienser
  • 5-6 rødløg
  • 5 dl eddike
  • 1 dl æblecidereddike eller rødvinseddike
  • 1 dl sukker
  • 1 spiseske peberkorn
  • Evt. nelliker, laurbær, sennepskorn eller anis alt efter smag og behag

Fremgangsmåde

Start med at forberede glas
  1. Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
  2. Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
  3. Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
  4. Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
  5. Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
  6. Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.

Nu til rødløgene

  1. Skær rødløgene i skiver af 3-4 mm tykkelse og kom dem i dine rene glas.
  2. Varm eddike og sukker op -dog uden at det koger.
  3. Når sukkeret er opløst tager du kasserollen af varmen og tilføjer peberkorn og evt. krydderier til den varme væske.
  4. Lad væsken køle en lille smule og hæld den derefter fra gryden over løgene (inkl. peberkorn og dine tilsatte krydderier).
  5. Luk sylteglasset og stil det i køleskabet, hvor det skal stå i minimum 24 timer.
 

Syltede rødløg holder sig sagtens en måned i køleskabet.

De flotte, syltede 

Prøv dem i en salat, i sandwich eller burger. De er også gode på en pizza, hvis du lægger dem på når pizzaen er taget ud af ovnen. Ganske enkelt er syltede rødløg et godt supplement til de fleste retter.

Skriv et svar