Opskrift på syltet græskar
Prøv den lækre opskrift på syltet græskar som et perfekt supplement til efterårets mange simreretter.
Efteråret er et perfekt tidspunkt at sylte og henkoge. Hvis du selv har grøntsager og frugter i køkkenhaven, er der ingen bedre måde at holde dem på end at sylte eller henkoge dem. Så kan du nyde dem hele efteråret og vinteren med.
Syltet græskar er en lækker treat, der både er sur, sød og krydret. Syltet græskar er derfor velegnet til både simreretter, til risotto og i salater. Udover at det smager himmelsk, har syltet græskar også en fantastisk farve som giver enhver ret et lille ekstra twist.
Syltet græskar holder sig i 4-6 uger. Hvis du får lavet mere end du kan spise, er det til gengæld også en alletiders værtindegave. Hæld de syltede græskar på fine glas, enten sylteglas eller henkogningsglas, med et lille mærkat på og så har du den fineste, hjemmelavede gave.
Inden du går i gang med at lave græskar, skal du forberede glassene. De skal skoldes og derefter skylles med atamon, så holdbarheden bliver længere og der ikke opstår mug og bakterier.
Sådan forbereder du sylteglas:
- Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
- Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
- Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
- Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
- Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
- Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.
Det skal du bruge
Ingredienser
Køkkenudstyr
- Skræller
- Skærebræt
- Kniv
- Stor gryde
- Grydeske
- Glas til opbevaring
Fremgangsmetode
- Start med at skrælle græskarret enten med en skarp kniv eller med en god skræller.
- Skær derefter græskarret i mindre stykker.
- Hæld nu eddiken og vand i en stor gryder hvorefter du også tilføjer græskarstykkerne.
- Hvis du foretrækker græskarret blødt skal du hoppe direkte ned til punkt 5. Hvis du derimod foretrækker det med mere tekstur, så lad det suge eddiken og vandet mellem 2 til 8 timer.
- Tilføj sukker, nelliker, kardemomme og kanelstangen.
- Kog blandingen i 20-30 minutter eller indtil græskarret er blødt.
- Hæld det hele over på steriliserede sylteglas og luk derefter med det samme
Græskarrene skal helst opbevares i køleskab.