Blåbærchokoladekage til 6-8 personer
Til at starte med skal du lave en lækker juice da du senere skal bruge pulpen(frugtkødet) til dejen.
- 125 g blåbær
- 1 mellem papaja
- 1 stor agurk
- Limesaft
- Start med at skrælle både papajaen og agurken og fjern kernerne.
- Juice blåbær og agurken samtidig og gem pulpen(frugtkødet). Derefter skal du juice papajaen og gemme pulpen(frugtkødet) seperat.
- Tilføj limesaft fra 2 limes og nyd nu juicen inden du skal igang med at bage kagen.
- 210 g fuldkornsmel
- 210 g hvedemel
- 95 g kakaopulver
- 150 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1/2 kop blåbær og agurk pulp(frugtkød)
- 100 g vegetabilsk olie
- 2 kopper mørk stærk te eller kaffe afkølet
- 1 spsk vaniljepulver
- 4 spsk æble cider eddike
- Smør to kageforme på 23 cm og drys kakaopulver.
- Forvarm ovnen til 190 grader og placer en rist i midten.
- Rør mel, sukker, kakao, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
- I en anden skål mix blåbær- og agurkepulpen, vegetabilsk olie, afkølet te eller kaffe og vaniljepulver.
- Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre ingredienser. Tilføj æbleeddiken og med så få pisk som muligt mix i dejen.
- Hæld dejen i formene og bag i 30 til 35 min. Test midten med en kniv eller en tandstik.
- Lad kagerne køle af i 5 til 10 før du kan tage en kniv og løsne langs siderne.
Imens kagerne afkøles tag en kasserolle og kom papajapulpen og 2 spsk appelsinjuice i og lad det simre. Tilføj 1 spsk sukker og rør rundt imens det simre i omkring 5 minutter.
Når kagerne er afkølet og taget ud af formene skær den lille runding af den ene af kagerne af. Smør papajafyldet ud i et jævnt lag og put derefter den anden kage oven på.
Ganache ingredienser
- 225 g hakket chokolade (60%)
- 150 g sojamælk
- 4 spsk ahornsirup
- 50 g hakket kokusnød
- Spred de hakkede kokusnødder på en bageplade og rist dem ved 165 grader i 10 minutter.
- Varm sojamælken i en kasserolle indtil det begynder at koge. Fjern straks kasserollen og tilføj derefter chokoladen.
- Rør indtil al chokoladen er smeltet, rør derefter ahornsiruppen i indtil massen er helt glat.
- Lad det køle lidt inden det hældes over kagen. Drys de ristede kokusnødder henover kagen og stil kagen i køleskabet så ganachen sætter sig
Kagen kan holde sig i 3 til 4 dage ved stuetemperatur med plastik over sig.