Blåbærchokoladekage til 6-8 personer

Til at starte med skal du lave en lækker juice da du senere skal bruge pulpen(frugtkødet) til dejen.

  1. Start med at skrælle både papajaen og agurken og fjern kernerne.
  2. Juice blåbær og agurken samtidig og gem pulpen(frugtkødet). Derefter skal du juice papajaen og gemme pulpen(frugtkødet) seperat.
  3. Tilføj limesaft fra 2 limes og nyd nu juicen inden du skal igang med at bage kagen.
  1. Smør to kageforme på 23 cm og drys kakaopulver.
  2. Forvarm ovnen til 190 grader og placer en rist i midten.
  3. Rør mel, sukker, kakao, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
  4. I en anden skål mix blåbær- og agurkepulpen, vegetabilsk olie, afkølet te eller kaffe og vaniljepulver.
  5. Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre ingredienser. Tilføj æbleeddiken og med så få pisk som muligt mix i dejen.
  6. Hæld dejen i formene og bag i 30 til 35 min. Test midten med en kniv eller en tandstik.
  7. Lad kagerne køle af i 5 til 10 før du kan tage en kniv og løsne langs siderne.

Imens kagerne afkøles tag en kasserolle og kom papajapulpen og 2 spsk appelsinjuice i og lad det simre. Tilføj 1 spsk sukker og rør rundt imens det simre i omkring 5 minutter.

Når kagerne er afkølet og taget ud af formene skær den lille runding af den ene af kagerne af. Smør papajafyldet ud i et jævnt lag og put derefter den anden kage oven på.

Ganache ingredienser

  1. Spred de hakkede kokusnødder på en bageplade og rist dem ved 165 grader i 10 minutter.
  2. Varm sojamælken i en kasserolle indtil det begynder at koge. Fjern straks kasserollen og tilføj derefter chokoladen.
  3. Rør indtil al chokoladen er smeltet, rør derefter ahornsiruppen i indtil massen er helt glat.
  4. Lad det køle lidt inden det hældes over kagen. Drys de ristede kokusnødder henover kagen og stil kagen i køleskabet så ganachen sætter sig

Kagen kan holde sig i 3 til 4 dage ved stuetemperatur med plastik over sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.