Det er super nemt at lave en god portion gnocchi og du skal ikke bruge særlig mange ingredienser.
Først skal du bruge kartofler der er melede i det og ikke så lidt vandede som muligt.
Opskriften passer cirka til 2 personer.
- 350 gram kartofler
- 1 æggeblomme
- 90 gram hvedemel
- Salt
- Olivenolie
- Smør
- Kog kartoflerne indtil de er kogte, dog uden at stikke for meget i dem, da de så vil absorbere mere vand.
- Når kartoflerne er kogt skal de pilles så skrællen ikke kommer med i kartoffelmosen.
- Mos nu kartoflerne og tilføj mel, æggeblommer, olivenolie og salt. (juster hvor meget mel du bruger for at få den rette konsistens på “dejen”.
- Rul nu dejen ud i små lange pølser der skal skæres i en længde af 2-3 cm.
- Pølserne skal trykkes let ned af gnocchibrættet, så de får riller i dejen.
- Kog gnocchierne i saltet vand. (De er færdige når de flyder til tops)
- Herefter kan du vælge at stege dem kort på en pande med smør, for at give dem lid ekstra smag.