Opskrift på syltede rødløg
Syltede rødløg er en perfekt sur/sød-kombination som giver salater, burgere eller hotdogs et lækkert twist. De er nemme at lave og ser oven i købet flotte ud med deres pink farve.
Det bedste tilbehør til din mad. Prøv opskriften på syltede rødløg. Den er en nem, hurtig og velsmagende.
Den bedste forudsætning for et godt resultat er at være godt forberedt. Det bliver du blandt andet ved at sikre dig, du har det nødvendige køkkenudstyr til at komme igennem opskriften. Denne opskrift er relativt nem, og den kræver helt almindelige køkkenredskaber som de fleste har derhjemme.
Husk at dine glas skal være rene, inden du fylder rødløg eller andre syltede sager på dem. Det gør nemlig at dine syltesager kan holde i længere tid, fordi de ikke bliver mugne eller rådne.
Køkkenudstyr
- Kasserolle
- Kniv
- Skærebræt
- Decilitermål
- Sylteglastang
- Sylteglas
Opskriften
Ingredienser
- 5-6 rødløg
- 5 dl eddike
- 1 dl æblecidereddike eller rødvinseddike
- 1 dl sukker
- 1 spiseske peberkorn
- Evt. nelliker, laurbær, sennepskorn eller anis alt efter smag og behag
Fremgangsmåde
Start med at forberede glas
- Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
- Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
- Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
- Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
- Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
- Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.
Nu til rødløgene
- Skær rødløgene i skiver af 3-4 mm tykkelse og kom dem i dine rene glas.
- Varm eddike og sukker op -dog uden at det koger.
- Når sukkeret er opløst tager du kasserollen af varmen og tilføjer peberkorn og evt. krydderier til den varme væske.
- Lad væsken køle en lille smule og hæld den derefter fra gryden over løgene (inkl. peberkorn og dine tilsatte krydderier).
- Luk sylteglasset og stil det i køleskabet, hvor det skal stå i minimum 24 timer.
Syltede rødløg holder sig sagtens en måned i køleskabet.
De flotte, syltede
Prøv dem i en salat, i sandwich eller burger. De er også gode på en pizza, hvis du lægger dem på når pizzaen er taget ud af ovnen. Ganske enkelt er syltede rødløg et godt supplement til de fleste retter.