Køkkenknive
-
- K Sabatier
K Sabatier 10 cm urtekniv carbonstål oliventræshåndtag
- kr.599,00
- Vurderet 5.00 ud af 5
- Tilføj til kurv
-
- K Sabatier
K Sabatier 20 cm kokkekniv – rustfrit stål
- kr.749,00
- K Sabatier kokkekniv 20 cm Blad i rustfrit stål og håndtag i plastik
- Tilføj til kurv
-
- K Sabatier
K Sabatier 25 cm kokkekniv i rustfrit stål
- kr.949,00
- K Sabatier kokkekniv 25 cm Blad i rustfrit stål Håndtag i plastik
- Tilføj til kurv
Køkkenknive
Køkkenknive er blandt de vigtigste redskaber i køkkenet. Lad os starte med de to vigtigste knive i køkkenet, kokkekniven og urtekniven. Derefter kan du altid vælge en tredje kniv alt efter hvilken type mad, du laver i køkkenet. Din samling behøver dog ikke at stoppe efter 3 knive, da hver kniv føles forskelligt fra hinanden.
Nedenfor har vi gennemgået de vigtigste knive i dit køkken alt efter, hvad de bruges til.
De europæiske knive
Kokkekniv
Hvis du skulle vælge en kniv og ingen anden, er kokkekniven den vigtigste. Det er den mest universelle kniv, du vil kunne bruge til 90% af opgaverne i køkkenet. Du kan også erstatte kokkekniven med det japanske svar, som er en gyuto. Kokkekniven er typisk mellem 20 cm og 26 cm.
Urtekniv
Urtekniven er din lille ven i køkkenet, der er nem at håndtere. Til nogle opgaver er kokkekniven blot for stor og u-handy at arbejde med. Størrelsen på urtekniven gør, at den føles præcis og nem at håndtere.
Brødkniv
Brødkniven er et godt tredje valg for dig, hvis du elsker din surdej, og hvis elsker at bage. Takkerne på skæret gør, at du nemt kan skære gennem en hård skorpe uden problemer.
Trancherkniv
Trancherkniven er perfekt til udskæringer, når du f.eks. står med en kylling. Sammenlignet med en klassisk kokkekniv er bladet cirka samme længde, men bredden af bladet er meget smallere. Dette gør den nemmere at håndtere sammenlignet med et bredt blad.
Tranchergaffel
En tranchergaffel er den perfekte makker til trancherkniven, når du skal udskære f.eks. en kylling. Tranchergaflen sørger for, at du uden problemer kan holde fast på kødet, så du let og ubesværet kan skære kødet.
Fileterings- og udbenerkniv
En fileterings- og udbenerkniv er et godt tredje valg for dig, hvis du godt kan lide at købe kød og fisk helt friskt og selv filetere og udbene det. Det smalle blad gør, at du har en god følelse med kniven og bladet.
Strygestål
Et godt strygestål er et vigtigt køkkenredskab til at holde dine knive skarpe og gode. Strygestålet bruges til at rette ægget op inden brug. Det er vigtigt at dit strygestål er af et hårdere materiale end selve kniven da det ellers ikke vil have nogen effekt.
De japanske knive
Gyuto
Gyuto er det japanske svar på den europæiske kokkekniv og er den vigtigste kniv i dit køkken. Denne kniv er uden tvivl den kniv, du kommer til at bruge mest og få mest glæde af. Derfor er det også den kniv, du skal prioritere hvis du kun kan vælge en.
Deba
Denne kniv er traditionelt brugt i det japanske køkken til fisk. Ligesom mange knive kan størrelsen variere, men du finder dem typisk mellem 15 cm og 21 cm.
Nakiri
Kniven er lidt ukendt herhjemme, selvom det faktisk er en af de ældste køkkenknive i Japan. Bladet er let genkendeligt, da det næsten er helt rektangulært. Nakiri betyder “grøntsagskniv” oversat til dansk. Kniven er sublim til at skære med på grund af det høje blad, der let lader dig guide kniven langs mellemledet på din hånd. Normalt finder du kniven i 16,5 cm eller 18 cm.
Santoku
Dette er en af de mest populære knive fra Japan. Modsat alle andre japanske knive, der har en specifik opgave i køkkenet, er santoku en multi-purpose kniv af nyere tid, der er en kombination mellem en gyuto, nakiri og en deba.