Syltede asier og bladselleri - Carls nemme opskrift
Efteråret er over os. Det betyder hjemmebag, simremad og ikke mindst syltning! Carl har mange favoritter når det kommer til syltede sager -både sødt, surt og salt.
Her er en klassiker med et lille twist -nemlig syltede asier og syltet bladselleri. Det er en skøn kombination og en dejlig snack ved siden af simremaden. Lav nemme og hurtige syltede asier og selleri og nyd dem i en sandwich, i salater eller til din simreret.
Kom godt i gang – det skal du bruge
En god forudsætning for et godt resultat er, at have det rigtigt køkkenudstyr ved hånden. Du får derfor en liste over de ting, du skal bruge til denne opskrift og nederst kan du finde links til alle delene.
Køkkenudstyr
- Kniv
- Skærebræt
- Kasserolle
- Målebæger
- Weck-glas
Ingredienser
- 5 dl hvid lagereddike
- 2 spiseskeer gule sennepsfrø
- 4 spiseskeer sukker
- 6 asier
- 1 bundt bladselleri
Fremgangsmåde
Forbered glas
- Sæt vand over i en stor, tykbundet gryde indtil det koger.
- Vask dine syltetøjsglas inklusive låg.
- Når vandet koger, skal glassene skoldes. Brug en sylteglastang til at holde fast om glasset og hold det i vandet i et par minutter.
- Tag glasset op og lad lidt vand være i og hæld flydende atamon heri.
- Drej og vend glasset forsigtigt så vand og atamon kommer hele vejen rundt. Hæld blandingen ud.
- Vend glasset på hovedet på et hviskestykke og lad det tørre.
Syltede asier og selleri
- Start med at vaske sellerien og skær på langs.
- Skær derefter asierne på langs.
- Kom eddikens sukkeret og sennepsfrøene i en kasserolle og varm ved medium varme.
- Lad det hele simre i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst-
- Placer derefter asierne og sellerien i et steriliseret Weck glas og hæld væsken i og luk glasset.
Opbevares i køleskabet efter åbning.
Portionen giver 1 liter.