![](http://carlskoekken.dk/wp-content/uploads/2019/02/collection-attachment2F2bf4ed68-274c-4b16-a2e6-882e66bb907c2F02Fattachments2F2a66a22d8e63344747a0228ddca1269dSurdejsbrød.jpg)
- 250 g ølandshvedemel
- 150 g surdej
- 125 g vand
- 5 g brun sukker
- 5 g salt
![](http://carlskoekken.dk/wp-content/uploads/2019/02/collection-attachment2F2bf4ed68-274c-4b16-a2e6-882e66bb907c2F682Fattachments2F6a138806888e3c697e9c9de4d3035570Hævekurve.png)
![](http://carlskoekken.dk/wp-content/uploads/2019/02/collection-attachment2F2bf4ed68-274c-4b16-a2e6-882e66bb907c2F682Fattachments2F95404aa47fc6779ee4bafbdbbd499fabSurdejsbrød.png)
- Start med at mikse mellet, surdejen, vandet, sukkeret og salten.
- Ælt derefter dejen på bordet i omkring 10 minutter eller indtil du kan strække dejen så du kan se igennem den.
- Derefter kommes dejen i en hævekurv der er let drysset med hvedemel.
- Dejen skal derefter stå og hæve i 4 timer med et fugtigt viskestykke over hævekurven.
- Forvarm ovnen til 230 grader og kom et par isterninger i ovnen for at skabe damp
- Vend brødet ud af hævekurven på en bageplade/bagesten og lav et par snit med en skarp kniv på toppen af brødet.
- Brødet skal bages i 35-40 eller indtil skorpen er gylden og brødet lyder hult, når du banker på det.
Hvis du mangler en opskrift på at starte din egen surdej, så se vores opskrift her.