Surdejsbrød

You are currently viewing Surdejsbrød
  • 250 g ølandshvedemel
  • 150 g surdej
  • 125 g vand
  • 5 g brun sukker
  • 5 g salt
  1. Start med at mikse mellet, surdejen, vandet, sukkeret og salten.
  2. Ælt derefter dejen på bordet i omkring 10 minutter eller indtil du kan strække dejen så du kan se igennem den.
  3. Derefter kommes dejen i en hævekurv der er let drysset med hvedemel.
  4. Dejen skal derefter stå og hæve i 4 timer med et fugtigt viskestykke over hævekurven.
  5. Forvarm ovnen til 230 grader og kom et par isterninger i ovnen for at skabe damp
  6. Vend brødet ud af hævekurven på en bageplade/bagesten og lav et par snit med en skarp kniv på toppen af brødet.
  7. Brødet skal bages i 35-40 eller indtil skorpen er gylden og brødet lyder hult, når du banker på det.

Hvis du mangler en opskrift på at starte din egen surdej, så se vores opskrift her.

Skriv et svar